Soltvadkert

Nyalni csak úgy lehet…
…ha ezt a legszebb környezetben tesszük! A városközpontban található a 45 éve működő Szent Korona Cukrászda, mely egész évben nyitva tart. Sütemények, szendvics-költemények, kávékülönlegességek és mindenekelőtt fagylalt!
http://www.szentkoronacukraszda.hu
..FOTO: soltvadkert cuki

Vadkerti-tó

A hetvenhektárnyi, fürdésre kiválóan alkalmas tóhoz part menti sekély vize miatt sokan járnak kisgyerekekkel, de az úszók is kedvelik, hiszen nem kell messzire begyalogolniuk, amíg mély vizet találnak. Üdülőházak, kölcsönzők, a nyári időszakban pedig számos fesztivál várja a vendégsereget.
http://www.vadkerti-to.hu/

Motor múzeum

Felújított, működőképes veterán motorokat mutatnak be ebben a városközpontban elhelyezett gyűjteményben. Pannik és Tündék, Csepelek és Pannóniák, oldalkocsis és kétüléses motorok, kiegészítők, könyvek és régi motoros ruhák között kalauzolják a látogatókat a járművek tulajdonosai szombatonként 14 és 18 óra között — illetve egyéni bejelentkezéssel bármikor!
http://www.halasmedia.hu/index.php/online-hirek/koezelet/napi-programsorolo/9581-nyilik-a-muzeum

Kiskőrös

Álomszép autók
Ha valóban szépet akar látni, akkor irány a veterán autók múzeuma (Old Car Museum)! A város déli részén, a vasútvonal mellett található a modern épület, melyben kéthavonta cserélik a kiállított autókat — mikor épp mit újítanak fel…
A járművekhez gépi vagy remek szóbeli idegenvezetés igényelhető — mert végül is minden autóhoz minden sztorit úgysem tudhatunk!
http://old-car.hu


A Józsi úthengere
Maga a gőzhenger egy ipartörténeti csoda, melyet nyári és őszi időszakban rendszeresen be is indítanak. Idősebbeknek a „Robog az úthenger” című filmből lehet ismerős a patinás jószág. Emellett pedig rengeteg interaktív játék és vidám tárgy vár mindenkit a Közúti Szakgyűjteményben.
http://www.utazzitthon.hu/kozuti-szakgyujtemeny-kiskoros.html

Petőfi Szülőház

Még Jókai Mór alapította saját forradalmár-harcostársa emlékére a hajdani vert falú házikóban berendezett emlékszobát. Ma már egyedülálló nemzeti kegyhely a szülőház, annak játékudvara, valamint a mellette lévő emlékmúzeum és a szoborpark. Érdemes végigjárni ezeket!
http://www.petofimuzeum.hu

Szlovák tájház

A város újjáépítői a török időszak után a felvidéki szlovákok voltak. Hogyan éltek, mivel foglalkoztak? — aki ide betér, megtudhatja, a lányokat emellett fel is öltöztetik a régi viseletbe!
http://petofimuzeum.hu/tajhaz

Termálfürdő

Egyesek szerint az egyik legjobb magyar gyógyvíz. Ami igaz, az igaz: ennyi külföldi turista nem tévedhet. A többfajta medence és a komplett egészségügyi szolgáltatás mellett remek étterem, hotel és külön programok szolgálják a teljes felüdülést.
http://www.termalfurdo.hu/furdo/kiskoros-termalfurdo-es-tanuszoda-kemping-141

         

Kecel

Pintér Művek Haditechnikai Gyűjtemény
Az ország legnagyobb bel- és szabadtéri haditechnikai múzeuma. Fő vonzereje a Varsói Szerződés szárazföldi és légierejének harceszközei, emellett megtekinthető Kádár János MSZMP főtitkár több vadászpuskája és kormányrepülőgépe. A modellek rajongói hadihajók és vadászrepülőgépek kicsinyített másaiban gyönyörködhetnek.
http://pintermuvek.hu/hadtechnikai-park/

Keceli Múzeum

A városközpontban álló polgárházban több terem ad helyet az étékes helytörténeti gyűjteménynek. Berendezett keceli szoba, konyhai és mezőgazdasági eszközök, valamint egyes rég elfeledett népi mesterségek szerszámai tekinthetők meg a kiállításon.
http://kecelmuzeum.hu/?page_id=83

Pusztai barangolások
Még hogy a puszta nem szép? Olvassuk Petőfi verseit és hagyjuk magunkat meggyőzni! Soltvadkert környékén számos természeti szépségben gyönyörködhet a túrázó ember. Az akasztói szikesek, az izsáki Kolon-tó, a császártöltési Vörös Mocsár, a bócsai és a bugaci borókás vagy a kiskőrösi Szücsi erdő mind megér egy pár órás sétát.
http://knp.nemzetipark.gov.hu/


Bócsa
Vincze Lovastanya
Aki szereti a pusztai lovas életet, annak itt a helye! Lovaglás — gyerekeknek is — szakképzett oktatóval, kocsizás a Kiskunsági Nemzeti Parkban, pusztai vetélkedő, sütögetés és természetesen borvacsora a program. Csoportoknak minőségi lovasbemutató!
http://vinczelovarda.hu/Kiskunhalas


Halasi csipke

A csipkék királynője, a királynők csipkéjeként ismerik világszerte. A látogatókat a Csipkevarró című szobor fogadja, amely Dékáni Árpádot és Markovits Máriát – az első csipke tervezőjét és megvarróját – ábrázolja. A csipkevarrás egyedülálló technikája nemzedékről-nemzedékre száll 1902-óta, s e tudással a Csipkeház kiváló népi iparművészei alkotják meg cérnából a csodát.
http://www.halasicsipke.hu/

Városi Múzeum

Egy híres helyi festő, Thorma János nevét viseli a múzeum Kiskunhalason. Érdemes bemenni: homokból kiásott kincsek, a régi állattartás és tanyasi élet emlékei, míves népi bútorok, cserépedények és Thorma hatalmas méretű történelmi festményei kápráztatják el a látogatót. A múzeumlátogatást tréfás vetélkedő zárja.
http://thormajanosmuzeum.hu/

Sáfrik Szélmalom

A hajdani több tucat szélmalom közül működőképes állapotban maradt meg az utókornak ez a vályogból épült, később téglaköpennyel ellátott épület. Érdemes bemenni és vezetéssel megtekinteni a fogaskerekeket és az őrlőszékeket.
http://www.halasikultura.hu/

Termál és gyógyfürdő
Az egész évben nyitva tartó termálfürdő a város központjában, a kórház szomszédságában helyezkedik el. A sportolni vágyókat fedett és nyitott úszómedencék, míg a gyógyulni vágyó és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket fedett és nyitott termálmedencék várják. Vize különösen jó ízületi és nőgyógyászati panaszokra.
www.halasthermal.hu
.

Református templom a szégyenkővel
Ha elfáradt, itt ne üljön le! Vagy ha mégis, olvassa el előbb a szégyenkő leírását: a XVIII. század végéig ez a „bűnösök” helye volt. A templom igen szép, az 1820-as években épült. A mellette található paplak kapuja barokk stílusú.
www.aldasbekesseg.hu

Zsinagóga

A megye egyetlen működő zsinagógája, melynek berendezése is eredeti. Klasszicista-romantikus stílusban épült 1857 és 1861 között. Különlegessége, hogy ortodox zsinagóga, ennek megfelelő elrendezéssel. A hagyományokhoz híven péntek esténként találkoznak a hitközség tagjai templomukban, emellett saját városi fesztiváljuk is van.
http://www.kiskunhalasizsidosag.hu/bemutatkozunk.php

Tájház

1879-ben építették a ma tájházként működő nádtetős parasztházat, mely halasi nagygazda családok otthona volt. A háromosztatú épületben a konyhából nyílik a tisztaszoba, melyet hálószobának is használtak. A telken fa jászlakkal ellátott istálló, az udvaron egy hordozható gabona hombár tekinthető meg. Az egyes bútoroknak külön története van.
www.halasikultura.hu

Végh Kúria

1840-ben épült ez a hagyományos polgárház, klasszicista stílusban, mely Végh István nemesember tulajdona volt. A kúria a XIX. század második felében tornáccal és melléképületekkel bővült. Napjainkban Halasi Civil Házként üzemel: kiállításoknak, kézműves foglalkozásoknak, egyesületeknek biztosít helyszínt.
www.halasikultura.hu

Császártöltés
Tájház

Igazi sváb házba lép be a vendég, melyet 1896-ban építettek. Falai 80 cm-es, vert falak, amelynek anyagát a telek mögötti magas part, a „Hofstella” adta. A kor szokásainak megfelelően konyha, lakószoba, tisztaszoba, kamra, nyitott gang az épület elosztása. A falumúzeum anyaga méltó a megtekintésre.
http://www.csaszartoltes.hu/index.php/kultura/tajhaz

Hajós

Érseki kastély

Fényes barokk ékszerdoboz, megfelelően gondozott parkkal. Ki hinné, hogy mindez a Kiskunság peremén? A kastély termeiben helytörténeti, egyházi, vadászati és természetesen a XVIII-XIX. századot bemutató kiállítás kapott helyet.
http://hajosikastely.hu/

Hajós Pincefalu
Európában egyedülálló, löszfalba vájt pincefaluba érkezik a vendég, ahol még a régi sváb nyelv is használatban van. A XVIII. századtól kiépült, a lakóterülettől elkülönült „gazdasági városrészben” 1.200 pince és présház található, 24 utcába rendezve. Akit érdekel egy ilyen pince belülről is, nyugodtan kéredzkedjék be!...
http://www.hajosipincefalu.hu/index.php/component/content/article/37-hajosi-pincefalu/46-hajosi-pincefalu.html


Tájház
Milyen volt egy sváb lakóház ezelőtt 100 évvel Hajóson? Hogyan élt együtt több nemzedék? Miként teltek a mindennapok? Erről győződhet meg a látogató személyesen is, sok régi történettel megspékelve a tájházban.
http://www.hajosvaros.hu/photogallery.php?photo_id=455

Soltszentimre
Árpád kori pusztatemplom — Csonka torony A romos állapotban is csodálatos templom a XI-XIV. században épülhetett, eredetileg román stílusban. A néphagyomány szerint Szent István király építtette fia, Szent Imre herceg halálának emlékére - a szeptember elején megjelenő „fényjelenség” is igazolhatja ezt. A török idők után romosan is hirdeti a Szent István király által bevezetett törvények erejét. Több zarándokút és gyalogtúra célpontja..
https://hu.wikipedia.org/wiki/Csonka-torony_%28Soltszentimre%29

Szent Imre Zarándoklat 

 

Kecskemét

A megyeszékhelyen megállva először is a főteret érdemes megnézni: a középületek, a szecessziós városháza, a sétányok és a múzeumok gazdag programot kínálnak. A Katona József Színház több helyszínen is tart előadást a városban. Érdemes megtekinteni a Zwack Pálinkamúzeumot is — nem csak a szemnek…
www.kecskemet.hu

„Hirös Város az Alföldön Kecskemét"

A magyar költészet prófétikus alakja Petőfi Sándor már a XIX. században így örökítette meg a várost, s ez a jelző tovább él napjainkban is. De vajon miért őrizhette meg több évszázadon keresztül ez a Magyarország közepén található szép város ezt a kitüntető címet? Talán azért, mert sikerült harmóniát teremteni a múlt emlékei, a történelmi hagyományok, a jelen és a jövőbe mutató fejlesztések között. Kiváló infrastruktúra, pezsgő gazdaság, vonzó, védett természeti táj, nagy tudású, rendíthetetlen jellemű és kreatív emberek, példás szorgalom, és küzdeni tudás. Talán ezekkel lehetne legfrappánsabban jellemezni Kecskemétet.

Képtalálat a következőre: „kecskemét főtér”


Legkedveltebb látnivalók:

Nagytemplom

A kecskeméti Urunk mennybemenetele társ-székesegyház (közismert nevén nagytemplom) 1993 óta a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye társ-székesegyháza, a város és a Kiskunság legnagyobb temploma.


Képtalálat a következőre: „nagytemplom kecskemét”

http://kecskemet.hu/pics/cikkek/311/kepeslapkicsi12_0.jpg
http://kecskemet.hu/pics/cikkek/311/kepeslap7_0.jpg

Cím: Kecskemét, Kossuth Lajos tér 2.

Szent Miklós-templom

A templom a 13. század végén épült, gótikus stílusban, később több ütemben bővítették. Középkori szokás alapján úgy építették, hogy a város védőszentje, Szent Miklós ünnepén a lemenő nap megvilágíthatta a főoltárt. A templomot említő első írásos emlék 1475-ből maradt fenn. Érdekesség, hogy a reformáció kezdetén a helyi katolikusok és reformátusok felváltva tartottak istentiszteleteket a templomban. 1647-től a ferences rendi szerzetesek használták, innen ered a „Barátok temploma” név.

Képtalálat a következőre: „Szent Miklós-templom kecskemét”

Kecskemet-Oregtemplom.jpg

Szent Miklós Templom/Barátok temploma

4,5 (10) · Templom

Kossuth Lajos tér 5


Református templom

A kecskeméti Szent Miklós-templomot 1540-től 1564-ig a katolikusok és a reformátusok közösen használták, de egy megállapodás szerint a kálvinistáknak végül ki kellett költözniük

Az építkezés 1680-ban kezdődött, és négy év múlva már fel is szentelhették a templomot. A belső tér gazdagon volt díszítve, de a későbbi átalakítások során lemeszelték. Ennek emlékét ma egy színes oszlopfő őrzi. Az épület kezdetben gót és késői reneszánsz stílusjegyeket viselt, de mikor a 18. század végén kéthajóssá bõvítették, a tornyát már barokk stílusban magasították meg, 53 méteres magasságig.

Képtalálat a következőre: „Református templom kecskemét”

Képtalálat a következőre: „református templom kecskemét”

Kecskeméti Református Egyházközség temploma

4,5 (8) · Református templom

Szabadság tér 7Tudomány és Technika Háza

Zitterbarth János tervei alapján 1864 és 1868 között készült el az épület, amely a mór és a romantikus stílus jegyeit is magán hordozta. A belső berendezéssel és díszítéssel 1871-ben végeztek. Jelenleg az épület konferenciaközpontként és kiállító teremként is funkcionál.


http://www.templom.hu/kecskemet/tn_k_zsinagoga.jpg
Cím: Kecskemét, Rákóczi Ferenc u.2.

Városháza

Szecessziós stílusban épült (1893-95), melynek harangjátéka Kodály Zoltán, "Kecskemét is kiállítja nyalka verbunkját" című nótájának dallamát játssza óránként. Déli 12 órakor, este 6 és 8 órakor a déli és esti harangszó után más kedves magyar népdalokkal folytatódik a népszerű harangjáték, csak ekkor szól mind a 37 harang. A Városházát, mely Kecskemét egyik leglátogatottabb műemléke, Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte.  Belseje sem marad el külső szépségétől. A 174 helyiség közül a közgyűlési terem bizonyul a legszebbnek. Falképeit (szekkóit) Székely Bertalan festette. A terem éke a 12 mázsa súlyú, 62 égőt magába foglaló, 5 méter magasságú csillár.


Katona József Színház

Kelemen László, az első magyar színigazgató már a 18. század végén kísérletet tett a kecskeméti színjátszás megteremtésére, de próbálkozása a szülővárosában nem hozott tartós eredményt. Közel száz év múltán azonban már sikerült a várost megillető színházat létrehozni, a bécsi Fellner és Helmer tervezésében, amit a millenniumi ünnepségekhez kapcsolódóan avattak fel. Avatásán Ferenc József és felesége Sissy királyné is rész vett. Emléküket tábla is őrzi a színházban.


http://kecskemet.hu/pics/cikkek/311/kepeslapkicsi16_0.jpg


Cifrapalota

A Cifrapalota szecessziós épület, volt bérház, jelenleg képtárként és múzeumként üzemel.


Cím: Kecskemét, Rákóczi Ferenc u. 1.

Telefonszám: (76) 480 776


Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

Képtalálat a következőre: „Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely”

Cím: Kecskemét Gáspár András u. 11.

Telefonszám: (76) 481 469

Népi Iparművészeti Múzeum


Cím: 6000. Kecskemét, Serfőző u. 19.

Telefonszám: (76) 327 203  

Kecskeméti Katona József Múzeum

m: 6000. Kecskemét, Bethlen krt. 1.

Telefonszám: (76) 481 350Naiv Művészeti Múzeum

A Magyar Naiv Művészek Múzeuma 1976-ban nyitotta meg kapuit Kecskeméten. A múzeum a klasszikus és kortárs magyar naiv festők és szobrászok alkotásait gyűjti egybe, kiállításai a naiv művészek megismertetését, népszerűsítését célozzák meg.

Cím: Kecskemét, Gáspár András u. 11.

Telefonszám: (76) 324 767

Arborétum

6000 Kecskemét, Nyíri út 48.
Telefonszám: 76/492 – 455, 30/689-7347

Honlap: www.kecskemetiarboretum.hu


Kecskeméti Vadaskert

A Kecskeméti Vadaskert Magyarország legkisebb állatkertje, területe mindössze 2,6 hektár. 1971-ben nyitott meg.


Cím: 6000. Kecskemét, Műkerti sétány. 1.

Telefonszám: (76) 320 121


Baja

Csodálatos természeti kincsekkel megáldott város, amely különleges vonzerővel bír. A Duna és mellékága, a Sugovica a vízi sportok, kirándulások, horgászat kedvelőit csábítja ide. A bajai halászlét és a környék borait évről évre sok ezren kóstolják meg a halászléfőző fesztiválon és a vendéglőkben. Mintegy negyven műemlék és városképi jelentőségű épület található a közel negyvenezer lakosú városban, mely évszázadok óta a magyar, német, szerb és horvát nemzetiség otthona.

Szentháromság tér

A velencei Szent Márk térhez hasonlítják Baja főterét. A turisták egyik legmaradandóbb emlékképe a négylevelű lóhere alakban kövezett tér, melynek nyugati oldala gyönyörű kilátást nyújt a Sugovicára és a szemközti Petőfi-szigetre

http://baja.hu/images/turizmus/szentharomsagter2.jpg

Városháza – Grassalkovich-palota

A Sugovicára néző, reneszánsz, olasz stílusú Szentháromság téren áll a mai városháza, a hajdani barokk Grassalkovich-palota. A régi kastélyt Patanichich Gábor kalocsai érsek építtette, aki 1733-1745-ig volt Bács megye főispánja. A kastély 1750-től állt a Grassalkovich család tulajdonában egészen a múlt század végéig.

http://baja.hu/images/turizmus/varoshaza2.jpg

Tóth Kálmán tér

A belváros szívében áll a bajai születésű költő és író, Tóth Kálmán (1831-1881) egész alakos bronz szobra, Bezerédy Gyula 1894-es alkotása. A költője több verséből lett „népdal”. Szerkesztette a Hölgyfutárt, írt színdarabokat.

http://baja.hu/images/turizmus/tothkalmanter2.jpg

Páduai Szent Antal Ferences Kolostortemplom
A városháza mögött áll a ferencesek (barátok) temploma, mely 1728-1756. között barokk stílusban épült, majd 1780-ban átalakították. Mai arculatát 1928-29-ben kapta. Számos értékes berendezése és felszerelése közül kiemelkedő jelentőségű a barokk kori szószék, a sekrestye és az 1761-ből származó, keményfából faragott, körbejárható rokokó öltözőszekrény

http://img5.lapunk.hu/tarhely/idegenvezetes-szekszard/galeria/767241.jpg

Szent Péter és Szent Pál Plébániatemplom

A Tóth Kálmán tér nyugati oldalán álló katolikus templomot Grassalkovich Antal, a város földesura építtette 1765-ben barokk stílusban

http://baja.utisugo.hu/_Images/ismertetok/latnivalok/000743478_peter_pal.jpg.jpg_orig.jpg

Türr István Múzeum

A Türr István Múzeum Észak-Bácska és Baja város régészeti, történeti, néprajzi, képzőművészeti múltjának kutatásával, a források, szellemi és tárgyi kulturális örökség gyűjtésével, megőrzésével igyekszik az észak-bácskai régiót, annak fővárosát, Baját az európai tudományos, kulturális, művészeti vérkeringésbe kapcsolni. Az intézmény gazdag gyűjteményei igen sokrétűek: néprajzi gyűjtés, helytörténeti anyag, képzőművészeti alkotások, numizmatikai gyűjtemény, fotó és médiatár, könyvtár stb. nyitott a kutatók számára. A Türr István Múzeum legfőbb küldetése, hogy az intézmény, mint szolgáltató, minél több ember számára legyen elérhető.

Képtalálat a következőre: „- Türr István Múzeum baja”

Gemenci erdő

A Gemenci erdő az Alföld nyugati szegélyén, a Sárközben terül el. A Sió torkolatától délre mintegy 30 km hosszúságban és 5-10 km szélességben húzódik. Rendszeresen elöntés alá kerülő 180 km2-es területével nem csak Magyarország legnagyobb ártéri erdeje, hanem európai viszonylatban is egyedülálló.  Itt kanyarog 30 km hosszan a Gemenci Erdei Vasút, csatlakozva az Alföldi Kéktúra útvonalához. Induló állomása Bajától 8 km-re, Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában van. A másik végpontja Bárányfok, ez Szekszárdtól 6 km-re fekszik.

Új szinekben a C50Z 404 01
Kalocsa

A Kalocsára érkező látogató először az 1000 éves érseki város templomának két tornyát pillantja meg. A város szinte egyidős a magyar történelemmel, az államalapítás óta érseki székhely, a magyar katolikus egyház jelentős központja.


A kalocsai Érseki Kincstárat 1988-ban nyitották meg - az egyházmegyében összegyűlt egyházi kincsekből álló gyűjtemény bemutatására - a főszékesegyház kápolnájának északi felében. Jelenleg a kiállítást a Hunyadi J. u. 2. szám alatt tekinthetik meg az érdeklődők.
A kincsek mellett több ritkaság is található a középkorból, mint Keresztelő Szent János faszobra, vagy a drágakövekkel díszített, aranyozott ezüst Szent István herma. Ezen kívül közismert a 13. századi vörös márványból készített „kalocsai királyfej” is.
Cím: A Kalocsai Érseki Kincstár állandó és időszaki kiállításainak helyszíne: Katona István Ház,
6300 Kalocsa, Hunyadi u. 2.

A ma is működő könyvtár Patachich Ádámnak köszönheti létrejöttét, hiszen ő volt az az érsek, aki 19 ezresre becsült gyűjteményét az egyházmegyére hagyta. Így jöhetett létre a Főszékesegyházi Könyvtár. Érsekeink szívükön viselték a gyűjtemény bővítésének kérdését, ezért ma már mintegy 130.000 kötettel büszkélkedhetünk. Ezek között megtalálhatóak szentírások, zsoltároskönyvek, egyházi beszédgyűjtemények, orvosi-, jogi-, és csillagászati művek.
Cím: 6300 Kalocsa, Szentháromság tér 1.
Nyitva tartás:
Az olvasóterem munkanapokon (hétfő-péntek) 9-17 óra között tart nyitva.
A barokk Patachich-terem látogatása: április 1 – október 31. között hétfő kivételével naponta (kedd – vasárnap) 9.00 – 17.00
November 1 – március 31. között csak előzetesen bejelentett csoportokat fogadnak.
Egyéni látogatókat (10 fő alatt) április 1 – október 31. közötti nyitvatartási időszakban fogadnak, vezetésük naponta 12.00 és 14.00 órakor indul az érseki palota portájától.
Érsekkert
A Kalocsai Érseki Palotához tartozó kertet az 1790-es években Kollonich László érsek kezdte el kialakítani az épület terepszintjétől jóval alacsonyabban fekvő sáros, vizenyős, zsombékos területen. Az U-alakú kastély előtt, valamint a belső udvarban szimmetrikus barokk kert található. A mélyebben fekvő hátsó területen kialakított park feltehetően franciakert volt eleinte, ezt tanúsítja Oszvald Gáspár, a váci püspöki uradalom piarista építési igazgatója, a Főegyházmegyei Levéltárban őrzött francia kerttervrajza, majd fokozatosan angolkertté alakul át.


Népművészeti Ház/Tájház
Gábor Lajos (1886-1947) festőművész javasolta, hogy a mezőkövesdi Matyó Ház mintájára Kalocsán is rendezzenek be egy jellegzetes Kalocsa környéki parasztházat, amit kalocsai népművészeti motívumokkal díszítenek és a berendezése is eredeti.

 Cim : 6300 Kalocsa, Tompa Mihály utca 5.


Magyar Fűszerpaprika Múzeum

A múzeum a történelmi városközpontban a Szentháromság tér szomszédságában helyezkedik el. A ház padlásterében berendezett kiállítás ismerteti a magyar fűszerpaprika-termesztés történetét, valamint bemutatja a munkafolyamatok során használt legfontosabb eszközöket. A látogatás élményét fokozza a gerendákra akasztott több ezer fűszer paprika fűzér látványa és illata.

Cím: 6300 Kalocsa Szent István király út 25.Fazekas Alkotóház
Kovács László (1956-) Kalocsán élő fazekas mester, a Népművészet Mestere alapította 2000-ben. A fazekasműhelyben a tradicionális fazekasmesterség valamennyi technológiája megtalálható

Cím: 6300 Kalocsa, Kunszt J. utca 4.


Kalocsai Porcelán Manufaktúra
Kalocsa múltjában és jelenében meghatározó szerepet játszik a porcelán és a népművészet. 1971-es alapítása óta arra törekszik, hogy magas színvonalon ötvözze Kalocsa és környéke több száz éves, világhírű népművészetének legnemesebb hagyományait a porcelánfestés művészetével. A Porcelánfestő Manufaktúra termékei között 200 különféle kézzel festett porcelán, porcelán étkészlet és porcelán díszműáru található.

Cím: Kalocsa, Malatin tér 5.
Telefonszám: +36 78 462 017
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Meszes, Duna-part
Kalocsa várostól öt kilométerre kanyarog Európa nagy „kék országútja”, a Duna, mely nyáron békés strandjaival, éttermeivel, sörözőivel várja az idelátogatókat.FONT PINCÉSZET KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

 6230 Soltvadkert Bócsai út 9.  

Tel/Fax: +36 78/482-733