BEMUTATKOZÁS 

A Font család több dinasztián keresztül szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozott, melyet jelenleg is nagy sikerrel, magas színvonalon folytat. A munkából a család minden tagja kiveszi a részét. Magyarország legnagyobb borvidékén, a Kunsági borvidéken, azon belül is Soltvadkerten, a 38 hektáros családi birtokon kizárólag magyar nemesítésű illetve a vidékünkön több száz éve meghonosodott fajtákat termelünk, mint: Ezerjó, Kövidinka, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos, melyből készül rozé és vörösbor is. Boraink alapanyaga minden esetben a kiváló minőségű, válogatott, érett, ízében, összetevőiben kiteljesedett szőlő.

 

 

 SZŐLŐBIRTOK és PINCÉSZET

Saját tulajdonban lévő szőlőterületen gazdálkodunk. Ültetvényeinket környezetkímélő technológiával műveljük, a jó minőség érdekében terméshozam korlátozást alkalmazunk. Területeink nagy része Soltvadkert határában húzódik, de vannak Bócsához tartozó részek is, melyek még az ősi családi örökségből maradtak ránk. Kiemelném a soltvadkerti Szarvaskút-dűlőt, ahol több hektáros egybefüggő területtel rendelkezünk. Itt termeljük például a magas minőséget képviselő Ezerjó Selection borunk alapját biztosító Ezerjó szőlőt, valamint az Irsai Olivér egy részét, a Kövidinkát és a Kékfrankost.

Fehér és rozé borainkat gyors feldolgozással készítjük. A leszüretelt egészséges, ép szőlőszemeket kíméletesen préseljük, majd az így nyert, ülepített mustot hűtött, zárt körülmények között, reduktív módon erjesztjük. Ennek köszönhetően igazán gyönyörű, gyümölcsös, friss, üde borok kerülnek a mai kor igényeinek megfelelő csavarzárral ellátott palackokba.

 A választék bővítése céljából készítjük Ezerjó Selection borunkat. Csak kiemelkedő évjáratokban születik ez a ragyogó borunk, amikor a szeptemberi napsütés bearanyozza a fürtöket, és túlérett, töppedt szőlőszemekkel ajándékoznak meg bennünket ezerjó tőkéink. A kíméletes préselés után kis tölgyfahordókban erjesztjük a magas cukorfokkal szüretelt mustot, majd tároljuk is néhány hónapig a kierjedt bort. Válogatás borunk palackba töltve várja, hogy az Ön asztalára kerüljön.

A Kékfrankos vörösborunkat hagyományos módon, fahordóban erjesztjük, majd érleljük kellemesen bársonyossá, gyümölcsössé palackozásig. Egyes évjáratokban készül barrique változata is, mely még maradandóbbá teszi az élményt.

 

Célunk:  a kunsági borok évszázados jó hírének további öregbítése.

 

FONT PINCÉSZET KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

 6230 Soltvadkert Bócsai út 9.  

Tel/Fax: +36 78/482-733