Rólunk

Családunk generációk óta szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozik. Jelenleg 38 hektár saját tulajdonú szőlőterületen gazdálkodunk melynek nagy része Soltvadkerten található, kisebb hányada Bócsához tartozik. Büszkeségünk a Szarvaskút-dűlő ahol több hektárnyi összefüggő területtel rendelkezünk és termeljük meg prémium boraink alapanyagát. Kizárólag magyar nemesítésű vagy vidékünkön  hosszú ideje jelen lévő fajtákat termelünk mint: Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Kövidinka, Generosa, Ezerjó, Kékfrankos. Évente 8000 mázsa szőlőt dolgozunk fel.

Szőlőtermesztő

 

 

Már a nagyszülők mellett is a szőlőben volt. Pincészetünk szerteágazó feladatai közül a szőlőtermesztéssel kapcsolatos feladatok teszik ki idejének nagy részét. Óriási figyelemmel és gondosággal dolgozik nap mint nap a szőlőben azért, hogy szüretkor minél szebb és jobb minőségű fürtöket tudjunk a tőkékről leszedni.

portr10_1.png

 A nagyításhoz kattintson a képre!

portre8_1.png

 A nagyításhoz kattintson a képre!

Ügyvezető

 

 


Sándor is gyermek kora óta részt vett a pincészet munkálataiban. A kecskeméti ÁFEOSZ Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközép iskolában tanult kereskedelmet, ezt a tudását hasznosítja nap mint nap a pincészet munkájában. Napi munkafolyamatok irányítása és szervezése a pincészetnél a termelés és kereskedelemben egyaránt.

Borász

 

 

Gábor kis gyermek kora óta részt vett a pincészet munkájában. Tizenéves korában is már is a borász "munkakör" feladatait kedvelte leginkább. Így egyenes útja vezetett a Buudafoki Borászati technikumba. Ezután még a Kecskeméti Főiskola Kertészmérnőki karát is elvégezte. Jelenleg feladata Borászat irányítása, szőlőtermesztés felügyelése. 2019 Júniusában óriási megtiszteltetés érte, a Magyar Borakadémia a tagjai közé választotta.

 

portre9_1.png

 A nagyításhoz kattintson a képre!

Minden bor (...) társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák.

Kapcsolat

 H-6230 Soltvadkert Bócsai út 9.
 info@fontpinceszet.hu
 +36 78 482 733
   +36 20 231 3983 

Itt talál minket

Copyright © 2012 - 2024 FONT PINCÉSZET. Minden jog fenntartva!